Samsung telefon istifadəçiləri üçün əla xəbər var! Artıq onlar öz Qalereya tətbiqindəki şəkil və videoları birbaşa Google hesabları ilə sinxronlaşdıra biləcəklər.

Bu yenilik, 30 sentyabrda başa çatan Microsoft OneDrive inteqrasiyasının əvəzinə gəlir və istifadəçilərə media kontentlərini daha rahat idarə etmək imkanı verir.

Yeni Sinxronizasiya Necə İşləyir?

Texnologiya insayderi Ice Universe bu yeni funksiyanı X-də paylaşaraq, Qalereya parametrlərində "Şəkilləri və videoları sinxronlaşdır" adlı yeni bir seçim görə biləcəyinizi qeyd edib. Bu yeniləmə yaxın günlərdə istifadəyə veriləcək və əlçatanlıq hesab növünə, cihaz modelinə və ya regiona görə dəyişə bilər.

Sinxronizasiya üçün sizə Android 13 və ya daha yeni versiya ilə işləyən uyğun bir Samsung cihazı və şəxsi Google hesabı lazımdır. Cihazınızın Android versiyasını yoxlamaq üçün "Parametrlər > Telefon haqqında > Proqram təminatı məlumatı" bölməsinə daxil ola bilərsiniz.

Məhdudiyyətlər və Faydalar

Qalereya Google Photos ilə sinxronlaşdırıldıqdan sonra istifadəçilər Samsung cihazlarından, Google Photos tətbiqindən və photos.google.com saytından multimedia fayllarını görüntüləyə və paylaşa bilərlər. Lakin bəzi məhdudiyyətlər mövcuddur.

Google Workspace hesabları bu funksiyadan istifadə edə bilməz və sinxronlaşdırılmış elementlər Google Photos vasitəsilə ehtiyat nüsxəsi çıxarılmasa, xatirələr, canlı albomlar və ya axtarış kimi Google funksiyalarında görünməyəcək.

Valideynlər tərəfindən idarə olunan Google hesabları da bu xüsusiyyətdən istifadə edə bilməz. Google qeyd edir ki, şəkillər, videolar, albomlar, yükləmələr və ya ekran görüntüləri kimi cihaz qovluqları, həmçinin zaman ştampları, yer və sevimlilər statusu kimi metadata ehtiyat nüsxəsi çıxarıla bilər.

Sinxronizasiyanı Necə Qurmaq Olar?

Samsung Qalereyasını Google Photos ilə sinxronlaşdırmaq tamamilə könüllüdür, lakin şəkilləri və videoları yalnız Qalereyada saxlamaq telefon yaddaşını tez doldura bilər. Sinxronizasiyanı aktivləşdirmək üçün Samsung Qalereya tətbiqini açın, sağ alt küncdəki üç xəttli menyuya toxunun. Sonra "Parametrlər" və "Şəkilləri və videoları sinxronlaşdır" seçimlərini seçin. Təlimatlara əməl edərək Google hesabı seçin və media sinxronizasiyası üçün icazə verin.

Samsung Qalereya və ya Google Photos-dan hər hansı bir elementi silmək onları hər iki tətbiqdən və bulud yaddaşınızdan siləcək. Hər iki tətbiqdə şəkilləri redaktə etmək də hər yerdə əks olunacaq. İstifadəçilər istənilən vaxt sinxronizasiyanı dayandıra bilər və əvvəllər ehtiyat nüsxəsi çıxarılmış elementlər Google Hesabında etibarlı şəkildə saxlanılır.

Nəticə: Bu yeni inteqrasiya Samsung istifadəçiləri üçün foto və video idarəçiliyini sadələşdirərək, Google Photos-un geniş imkanlarından faydalanmağa imkan verir, eyni zamanda cihaz yaddaşında yer açmağa kömək edir.